O nas

Vsak posameznik si želi čim dlje ostati v svojem domačem okolju. 

Naj bo to starostnik, oseba po preboleli možganski kapi, multipli sklerozi, demenci, cerebralni paralizi ali po kateri drugi bolezni. Včasih oseba potrebuje samo ustrezen pripomoček, svetovanje ali manjše prilagoditve v okolju in njegovo življenje postane manj odvisno od drugih ter bolj kakovostno. 

Tudi svojci se pogosto znajdejo v stiski kako bodo po odpustu iz bolnišnice ali po končani rehabilitaciji skrbeli za takšno osebo. Velikokrat v akutni fazi nimajo možnosti, da se seznanijo s pravilnimi pristopi in tehnikami s katerimi bodo spodbudno vplivali na napredek in ohranjali čim večjo samostojnost v domačem okolju. 

Pri svojem delu se velikokrat srečujemo s takšnimi težavami in stiskami tako svojcev kot obolelih oseb.

Odločile smo se, da svoja znanja, strokovnost in več letne izkušnje na različnih področjih delimo na naši spletni strani. Vabimo vas k branju naših člankov, nasvetov in idej s pomočjo katerih vam bomo poskušali olajšati in približati razumevanje bolezni, težav in nenazadnje izboljšati kvaliteto življenja vaše bližnje osebe. 

Z nami ZMORETE SAMI.

Špela Lubej

Delovna terapevtka
Po naravi vesela, pozitivno naravnana, pogosto nasmejana in polna življenjske energije.

Ljubiteljica knjig, narave, športnih aktivnosti, potovanj, umetnosti.
V prostem času vaditeljica joge smeha, izvajalka sprostitvenih masaž, tudi tečajnica igranja kitare.

Rada se preizkušam v novih stvareh, se soočam z novimi izzivi.
Moj življenjski moto je: GO WITH THE FLOW.  

Študij delovne terapije sem zaključila leta 2008. Moja poklicna pot je usmerjena v delo s starejšo populacijo.

Tekom vseh let aktivno pridobivam izkušnje, nova znanja s področja geriatrije.

Redno spremljam, se udeležujem kongresov, delavnic, seminarjev, ki se nanašajo na področje starosti, staranja, demence, izobraževanj, ki so povezana s tegobami v tretjem življenjskem obdobju.

Trudim se uporabljati in vključevati inovativne pristope, ki potek rehabilitacije še bolj osmislijo, izboljšajo in popestrijo. 

Metka Slatinek

Delovna terapevtka
Že zelo zgodaj sem vedela, da si želim delati z ljudmi. Ko sem nekje v 3. letniku srednje šole prvič prišla v stik z poklicem delovne terapije, sem takoj začutila da je to tisto pravo zame. 

Leta 2008 sem tako zaključila študij delovne terapije in poklicna pot me je istega leta ponesla v Medicinski center Ergomed, kjer 12 let delam na področju rehabilitacije roke. 

Vseskozi se udejstvujem različnih izobraževanj, saj sem mnenja da je za kvalitetno delo potrebno neprestano slediti novim smernicam in jih vnašati v svoje delo, le tako smo lahko uspešni.

Poleg službe večino časa namenim družini in prijateljem. Me pa zanima veliko stvari in ko najdem čas ga posvetim branju knjig, nabiranju zelišč, gobarstvu, pohodništvu in potovanjem.

Katja Pušnik

Delovna terapevtka
Zase bi rekla, da sem predana svojemu delu, prilagodljiva, strokovna in imam čut za soljudi. Prav slednji me je pri izbiri poklica vodil, da sem se po končani srednji zdravstveni šoli vpisala na takratno Visoko šolo za zdravstvo, smer delovna terapija.

V prostem času sem najraje nekje v naravi s kolesom ali peš,  rada kaj preberem in uživam v skupnih trenutkih s svojo družino.

Študij delovne terapije  sem zaključila leta 2009 in pridobila naziv diplomirana delovna terapevtka.  Po  študiju sem se najprej usmerila v področje  psihiatrije, kasneje tudi v področje dela z otroki v razvojni ambulanti.

Od leta 2011  sem zaposlena v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec na Oddelku za interno medicino, kjer se večino svojega delovnega časa srečujem z bolniki po možganski kapi in drugimi nevrološkimi obolenji. 

Dodatno se strokovno izobražujem na tečajih, seminarjih in delavnicah, ki se predvsem nanašajo na področje možganske kapi in drugih nevroloških obolenj.  
 
Izdelava spletne strani Novastran.com